מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי
מתכון לארוחת צהריים פיקנטית וטעימה, כנפיים בתנור הנאפות יחד עם שלל ירקות צבעוניים ועסיסיים ומעניקים לכם תוספת נהדרת לארוחה
מתכון לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי / נועם זיגדון
המצרכים לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי:
½ 1 ק"ג כנפיים חצויים
לרוטב הכנפיים:
- ¼ כוס שמן
- 4 שיני שום כתוש
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות שומשום
- 1 כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- ½ כף מלח
לירקות:
- 5-6 תפוחי אדמה פרוסים
- 2 זוקיני פרוס
- 2 קישואים פרוסים
- 2 גזרים פרוסים
לרוטב הירקות:
- ½ כוס שמן זית
- ½-1 כפות טימין יבש
- 4 שיני שום כתוש
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי:
- בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי רוטב הכנפיים ומערבבים עד לאיחוד.
- מכניסים את הכנפיים ומניחים בצד לספיחת טעמים.
- בקערה מערבבים את כל מצרכי רוטב הירקות עד לאיחוד.
- במגש, מסדרים את תפוחי האדמה ומברישים אותם בשמן עם השום והטימין
- בשורה שניה מסדרים את הכנפיים ומסדרים את הקישואים
- במרכז המגש מניחים את הגזר ומברישים גם אותם בשמן והשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על- 180°-200° ואופים במשך כשעה
בהצלחה רבה ובתאבון
