מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים
מתכון מעולה לארוחת צהריים פרווה, 'מג'דרה' - מאכל המורכב מאורז ועדשים המתבשלים יחד, ומוגשים בפיזור של בצל מטוגן המעניק את טעמו המשובח לתבשיל עסיסי ומושלם
מתכון למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים / נועם זיגדון
המצרכים למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים:
- 1.5 כוסות עדשים ירוקים
- 3 כוסות אורז
- 1 כפית כורכום
- 1 כף כמון
- 3/4 כף מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 3 כוסות מים לבישול העדשים
- 4.5 כוסות מים לבישול האורז
לקישוט בצל מטוגן מלמעלה:
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- שמן
אופן ההכנה למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים:
- מרתיחים את העדשים עם 3 כוסות מים במשך כחצי שעה עד שמתאדים הנוזלים ומוסיפים 4 וחצי כוסות מים
- בוררים את האורז ושוטפים היטב, מתבלים ומכניסים לסיר עם העדשים.
- מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז, מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר, מבשלים כ- 20 דקות עד לבישול מלא של האורז.
לקישוט בצל מטוגן מלמעלה:
- קוצצים 3 בצלים גדולים ומטגנים אותם על מחבת עם מעט שמן עד להשחמה נאה.
- בהגשה מפזרים מעל האורז מהבצל המטוגן.
בהצלחה רבה ובתאבון.
