יו״ר סיעת יהדוה״ת ח״כ פינדרוס ל׳מעריב׳ - ״גם על חוק הגיוס אנחנו לא יוצאים להפגנות ברחוב. מנהיג הציבור הליטאי הרב שטיינמן זצ״ל התנגד תמיד לדבר הזה. הוא הסכים רק לצאת לרחוב לעצרת תפילה בלבד, לא הפגנה ולא מחאה. גם למען החטופים יש כל הזמן עצרות תפילה״.
מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק
מחפשים מנה מיוחדת לאירוח? קבלו מתכון למנה בריאה וטעימה להפליא! עלי חסה רעננים ממולאים באורז עשיר ומתובל ברוטב לימוני חמצמץ ומעורר תיאבון

מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק / נועם זיגדון
המצרכים לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק:
- כ- 12 עלי חסה גדולים
למילוי:
- 1 כוס אורז שטוף
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום כתוש
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 גבעולי כרפס קצוצים
- ¼ צרור שמיר קצוץ
- ¼ צרור כוסברה קצוצה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ⅓ כפית מלח
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 כוסות מים
- 4 שיני שום פרוס
- 3 גבעולי כרפס
- מיץ מחצי לימון
- ½ כף אבקת מרק
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק:
הכנת החסה:
- מרתיחים סיר גדול עם מים
- מכניסים את עלי החסה לתוך הסיר אחד אחד לשתי דקות
- מסירים את החלק התחתון הקשה של העלה
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המילוי עד לאיחוד
הכנת החסה הממולאת:
- ממלאים את החסות בתערובת המילוי ומגלגלים לסגירת החסה
- מסדרים בסיר את הבצל הכרפס והשום ומעל מסדרים את הממולאים
- בקערית מערבבים את המים עם השמן, הלימון והתבלינים ויוצקים מעל הממולאים
- מכסים את התבנית עם נייר אפיה ונייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-45 דקות
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה
בהצלחה רבה ובתאבון