מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מקורי ומעניין: מתכון לאורז עם עלי גפן וצנוברים
אורז עשיר, משולב בעלי גפן חמצמצים וצנוברים קראנצ'יים, מתובל בעדינות ומוגש עם בצל מטוגן וזהוב. מתכון קליל ומרענן שיקפיץ את ארוחת הצהריים או הערב שלכם, לא תפסיקו לקצור מחמאות
מתכון לאורז עם עלי גפן וצנוברים / נועם זיגדון
המצרכים לאורז עם עלי גפן וצנוברים:
- 3 כוסות אורז
- 4 + ½ כוסות מים רותחים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 כפות שמן
- 4 כפות צנוברים
- 20-25 עלי גפן ללא הגבעול
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כף מלח
- מיץ מחצי לימון קטן
- 2 בצלים קצוצים דק
- שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה לאורז עם עלי גפן וצנוברים:
- משרים את עלי הגפן במים סבון ומלח
- שוטפים הייטב וחותכים לרצועות דקות
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הצנוברים ומטגנים כחמש דקות
- מוסיפים את עלה הגפן הקצוץ ומטגנים עד שהוא משנה צבע ומצטמצם
- שוטפים טוב את האורז ומסננים
- מוסיפים את האורז לסיר, מטגנים עוד 5 דקות תוך ערבוב
- מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים הייטב
- מבשלים בסיר פתוח על להבה גבוהה
- עד שהמים מגיעים לגובה האורז
- מכסים את הסיר ומנמיכים את האש
- מבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות ומכבים את האש
לפיזור מעל:
- מטגנים בצל עד להשחמה ומפזרים מעל האורז לאחר הבישול
- מערבבים היטב ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
