09:51 ישראייר מרחיבה את הצי – רוכשת מטוס איירבוס נוסף ב-22 מיליון דולר עם הרכישה, צי המטוסים בבעלות החברה יעמוד על 5 מטוסים בשווי כולל של כ-100 מיליון דולר. בישראייר מציינים כי המטוס יאפשר טיסות ליעדים חדשים וישפר את תזרים המזומנים של החברה (צייד הטיסות).
09:12 משרד הביטחון מעדכן: משלוח 1800 הפצצות הכבדות ששוחרר על ידי הממשל האמריקני הגיע לישראל. שר הביטחון ישראל כץ: ״נכס משמעותי לחיל האוויר ולצה״ל. מודה לנשיא ארה״ב טראמפ ולממשל האמריקני על עמידתם האיתנה לצד מדינת ישראל״.
09:12 ראש השב״כ לא הגיש תחקירים לשבעה באוקטובר - יעקב ברדוגו ב׳ערוץ 14׳: ״רונן בר קיבל את הפקודה ועד לרגע זה לא עשה זאת, בעיקר לאחר שהם מסמנים סימון גדול לאשמת ראשי השב״כ והוא בראשם״.
09:12 רשת ב׳: משנים כיוון: הממונה על השבויים והנעדרים גל הירש, הסביר למשפחות חטופים מפורום תקווה כי שלב ב׳ של העסקה יהיה קשה לביצוע מבחינה מדינית.
09:12 ׳מעריב׳: לראשונה, נשיא ביה״ד הרבני הגדול נעדר מטקס הצהרת אמונים של נשיא ביהמ״ש העליון. הראש״ל הגר״ד יוסף החליט לא להגיע לטקס לאור החרמתו ע״י הקואליציה.
08:25 צייד הטיסות: דובר רש"ת: היום, יום חמישי ה-16/2/2025 יעברו בנמל התעופה בן גוריון כ- 46,500 נוסעים ב-297 טיסות בינלאומיות נכנסות ויוצאות. בסך הכל יצאו היום כ-24,900 נוסעים בטיסות בינלאומיות, ויכנסו לישראל כ-21,600 נוסעים.
08:25 ׳מעריב׳: הקרב הבא של שר המשפטים לוין בנשיא העליון יצחק עמית - העברת החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. לוין מתכנן גם לא להכיר בנשיא העליון החדש ולא להגיע להסכמות עמו על תפעול המערכת.
08:25 רשת ב׳: מידע שהגיע מחטופים ששבו על החטוף אלון אהל מצביע על כך שלאלון יש רסיס בעינו, והוא רואה צלליות בלבד בעין אחת. גורמי רפואה שמלווים את המשפחה אמרו כי הוא עלול לאבד את הראייה בשתי עיניו.
08:25 רותי סטרום, אימם של יאיר הורן שחזר מהשבי ואיתן שעדיין חטוף, מספרת ב׳גל״צ׳: ״יאיר נראה בסדר, קצת רזה אבל זה לא משמעותי, העיקר שהוא פה ויקבל טיפול. הוא מספר את מה שהוא רוצה לספר, ובעיקר היה בהלם מזה שכולם מכירים אותו עכשיו״.
08:25 ׳ערוץ 12׳: במהלך שש הפעימות האחרונות שוחררו 24 חטופים מידי חמאס - 19 ישראלים ו-5 תאילנדים. בשבועיים הקרובים צפויים להשתחרר 14 חטופים נוספים, בהם שלמה מנצור שנרצח בשבעה באוקטובר וגופתו נחטפה ו-6 תושבי ניר עוז. מצבם של שאר החטופים אינו ידוע לישראל.
08:25 רשת ב׳: בתום דיון ההתייעצות אמש, רה״מ לא אישר להכניס קרוואנים וכלים כבדים לרצועה. זאת, למרות שההסכם שנחתם בין ישראל ובין חמאס מעגן את הכנסת הקרוואנים והכלים לרצועה.
07:00 עיכובים בתנועת הרכבות: בשל תקלה ברכבת שנעצרה בקריית מוצקין, חלים עיכובים באזור ובקו לכרמיאל. צוותי רכבת ישראל פועלים להחזרת התנועה לסדרה.
07:00 אישה כבת 75 נפצעה קשה לאחר שנפגעה ממיניבוס ברחוב שמואל הנביא בירושלים. צוות מד"א שהגיע למקום העניק לה טיפול רפואי ופינה אותה לבית החולים שערי צדק כשהיא מחוסרת הכרה ועם חבלה בראשה.
15.02.25 | 23:51 אריאל כהנא: מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו צפוי לפגוש מחר משפחות של חטופים בעלות אזרחות אמריקנית.
15.02.25 | 22:03 עמיחי שטיין: גורם ישראלי בתום הדיון אצל רה"מ: בישראל מעוניינים לשחרר כמה שיותר חטופים בפעימה הזאת - ובזה מתרכזים כרגע. הגורם הוסיף: מחר יערך אצל רה"מ דיון על חודש רמדאן, וגם סוגיית עסקת החטופים תעלה שם.
15.02.25 | 21:59 עמית סגל: שר הביטחון ישראל כ"ץ בעקבות סיכול עבאס אחמד חמוד, מראשי היחידה האווירית בחיזבאללה שהיה אחראי על שיגור הכטב"מים לישראל: "כפי שהזהרתי - אם יהיו כטב"מים לא יהיה חיזבאללה. לא נאפשר מציאות של שיגורי כטב"מים לעבר מדינת ישראל".
15.02.25 | 21:59 עמיחי שטיין: דיווח: היועץ לביטחון לאומי וולץ, שר החוץ רוביו והשליח המיוחד ויטקוף ייפגשו עם בכירים רוסיים בסעודיה כדי להתחיל במשא ומתן לשלום באוקראינה.
15.02.25 | 21:56 דורון קדוש: בשולי הדברים: למה הבמה שבה בחר השב״כ להודיע על פתיחה בבדיקה של הסוגיה החשובה הזו היא במכתב מוזר לחברי כנסת מהאופוזיציה? (אגיד במאמר מוסגר - פניות מהתקשורת לשב״כ בימים האחרונים בסוגיה - זכו להתעלמות ולחוסר תגובה. למה לשני חברי כנסת מגיע לקבל תשובות מהשב״כ במכתב רשמי ומסודר, אבל לציבור הישראלי באמצעות כלי התקשורת - זה לא מגיע?) למה השב״כ לא טרח לפרסם הודעה מסודרת שמסבירה את הנושא, כפי שראוי לעשות בסוגיה כל כך רגישה וקריטית? תמוה למדי.