05.12.25
דורון קדוש: לאחר ששר הביטחון פסל את קידומו: אל״מ במיל׳ גרמן גילטמן צפוי לפרסם בקולו הודעת הבהרה, לפיה הוא אינו תומך בסרבנות והוא מוקיע סרבנות. בתקופת החקיקה המשפטית, אכן היה חבר בקבוצת ״שריונרים למען הדמוקרטיה״.
בכירים בצה״ל אומרים לגל״צ: גרטמן הוא איש ראוי וקצין שריון בן 53, שהוצע לו לחזור לשירות בצה״ל כדי ״להחזיר את צה״ל ליסודות״. המטרה היא להביא לזרוע היבשה ולכל צה״ל אנשים ותיקים, שיחזרו לשירות כדי לסייע לצבא להשתקם אחרי 7 באוקטובר והמלחמה הארוכה.
בדיון המטכ״ל אמש שעסק במינוי, כל חברי פורום מטכ״ל תמכו פה אחד במינויו של גרטמן - כולל מזכירו הצבאי של נתניהו, רומן גופמן, שצמח עם גרטמן בשריון, ותמך במינוי. סוגיית עיסוקיו של גרטמן בתקופת החקיקה המשפטית, בקבוצת ״שריונרים למען הדמוקרטיה״, לא עלתה בפורום מטכ״ל.
אל״מ במיל׳ גרטמן שירת במלחמה 700 יום במילואים - כמנהל הלחימה וראש המטה של אוגדה 162. ראש אמ״ץ האלוף איציק כהן, שהיה מפקדו במהלך רוב המלחמה, שיבח אותו והמליץ על קידומו.
הרמטכ״ל זמיר עודכן בהחלטת שר הביטחון דקות לפני פרסום ההודעה לתקשורת. השר לא דיבר עם הרמטכ״ל, אלא העביר עדכון דרך ציר הלשכות, ולרמטכ״ל לא ניתנה אפשרות לשוחח עם השר טרם פרסום ההודעה.