12:22
דובר צה"ל:
החל מהיום (א'): יוארך זמן ההתגוננות בעיר אילת וסביבתה מ-30 שניות לדקה וחצי.
מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר: ״החלטה זו היא תוצאה של תהליך מקצועי מעמיק מתוך מטרה אחת ברורה - להאריך את זמן ההתגוננות לצד שמירה על חיי אדם. מדובר בבשורה עבור העיר אילת, קיבוץ אילות והסביבה ועבור התיירים הפוקדים את האזור לאורך השנה, ובמיוחד בתקופת החגים בה אנו נמצאים״
לאורך כל המלחמה פיקוד העורף מקיים תהליכי למידה ושיפור מתמשכים ופועל כל העת לשיפור המענה לאזרחי מדינת ישראל.
הצעדים מאפשרים כעת הארכה של זמן ההתגוננות לעיר אילת, אזור תעשייה שחורת ולקיבוץ אילות המשתייך למועצה האזורית חבל אילות, מ-30 שניות זמן התגוננות לדקה וחצי.
השינוי הוצג לראש עיריית אילת, אלי לנקרי ולראש מועצה אזורית חבל אילות, חנן גינת, על ידי פיקוד העורף. הארכת זמן ההתגוננות תיכנס לתוקף במהלך היממה הקרובה ועם השלמתה יופץ עדכון.
מתוך מחויבות עמוקה לביטחון האזרחים ולשיפור יכולת ההתגוננות, פיקוד העורף, בשיתוף פעולה עם פיקוד הדרום וחיל האוויר, השלים תהליך מקצועי להארכת זמן ההתגוננות בעיר אילת ובקיבוץ אילות.
במסגרת התהליך הוקם צוות מומחים שבחן את המערכות והיכולות, והוביל סדרת התאמות מבצעיות וטכנולוגיות.