הכי מהודר שלך בליל הסדר: תבשיל כבש ברוטב שזיפים עמוק | פנינה שמש

המנה הכי מרגשת של ליל הסדר שלנו היא מנת בשר הכבש המיוחדת לפסח | בשונה מה שהרבה חושבים, בישול כבש אינו מסובך כלל, צריך רק להתאים את התיבול הנכון ויש לנו מנה מנצחת לחגים מיוחדים

פנינה שמש | קול כבודה 21.4.2024 | 10:00

תבשיל כבש | צילום: שאטרסטוק

החומרים:

2 קילו בשר כבש לבישול חתוך לקוביות/ פרוסות
2 בצל חתוך לקוביות
1  ראש שום
רבע ק"ג שזיפים יבשים מגולענים
רבע ק"ג משמש יבש
כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה
כפית פלפל שחור גרוס.
כף שטוחה מלח
כף אבקת מרק
3 עלי דפנה
חצי כוס סילאן
כפית כמון
חצי כוס יין אדום
חצי כוס רוטב צ'לי
 
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל והשום מוסיפים את נחתי הכבש והתבלינים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה. מכסים במים עד גובה הבשר וומבשלים עוד כשעתיים עד לריכוך.
בחצי שעה האחרונה של הבישול מוסיפים את השזיפים והמשמש.
\
בהצלחה!

קול כבודה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום