מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איך לצלות סטייק אנטריקוט כמו מקצוענים | המדריך המלא

שף יוסי הבלין ממשיך את סדרת המנגלים עם הטיפים לצליית סטייק מושלם: מההכנה המוקדמת ועד המנוחה לפני ההגשה, עם טכניקות שיבטיחו לכם תוצאה עסיסית כמו במסעדת שף

איך לצלות סטייק אנטריקוט כמו מקצוענים | המדריך המלא
סטייק אנטריקוט צילום: שאטרסטוק

הקיץ בשיאו, המנגלים נדלקים בכל חצר, וזה הזמן להמשיך את מסע הגריל שלנו עם הטיפים שיבטיחו לכם סטייק מושלם - כזה שיצא עסיסי, רך ובעל טעם של מסעדת שף.

איך צולים סטייק?

הכנה מוקדמת

כשעה לפני הצלייה כדאי להוציא את הסטייק מהמקרר. המטרה היא להגיע לאיזון בין ההשחמה מבחוץ לבין מידת העשייה הרצויה מבפנים. בשר קר מדי יגרום לכך שהחום יחדור פנימה לאט, הסטייק עלול להישרף מבחוץ ולהישאר נא בפנים.

הכנת הגריל

בזמן שהבשר מתאקלם לטמפרטורת החדר, מדליקים את הגריל לפחות 40 דקות לפני הצלייה.
חשוב לזכור: לא צולים על להבות אלא על גחלים לוחשות.
איך יודעים שהגחלים מוכנות? כשהן מכוסות בשכבה אפרפרה-לבנה דקה וכמעט אין להבות.

הכנת הסטייק לצלייה

מנגבים את הסטייק מהנוזלים כדי לקבל צריבה מושלמת.

עובי מומלץ: אצבע וחצי. כך אפשר לשמור על שליטה במידת העשייה.

בסטייקים עבים יותר - כדאי להשתמש באש נמוכה יותר כדי למנוע חריכה חיצונית לפני שהבשר מוכן בפנים.

תהליך הצלייה

מניחים את הסטייק על הגריל וממתינים עד שמופיעות טיפות עסיס על פניו ("הזעה") - סימן להפוך לצד השני.
בסטייקים עבים כדאי להפוך מספר פעמים כדי להבטיח עשייה אחידה לכל העובי.

מידות עשייה

מומלץ לצלות אנטריקוט למידת עשייה מדיום. הסיבה לכך היא שבשר זה מכיל אחוז שומן גבוה יחסית - ובמידות עשייה נמוכות יותר הוא לא יגיע למרקם ולטעם האופטימליים. במידת מדיום הבשר שומר על צבע אדום-עסיסי ועל מרקם רך, מבלי להתייבש. 

מד-חום בשר - הסוד לדיוק מושלם

השיטה הבטוחה ביותר לבדוק מידת עשייה היא באמצעות מד חום:

53°C - רייר

55-57°C - מדיום רייר

58-60°C - מדיום

62-68°C - מדיום וול

70°C ומעלה - וול דאן

במיוחד בסטייקים עבים - מד חום הוא כלי חובה במטבח.

השלב האחרון - מנוחה והגשה

אחרי הצלייה, הסטייק מלא נוזלים גועשים. חיתוך מיידי יגרום להם לזרום החוצה ולאבד עסיסיות.
תנו לו לנוח כ-5 דקות לפני הפריסה, פזרו מלח גס ופלפל גרוס - והגישו.

בפרק הבא: טכניקת "ריברס סיר", רשימת נתחים מומלצים למנגל, ועוד.

-------------

יוסי הבלין הינו שף פרטי לאירועי יוקרה וערבי בוטיק עם ניסיון רב שנים במסעדות יוקרה ואירועים פרטיים מותאמים אישית.
להזמנת אירועים ולפרטים נוספים: 054-708-1599

אנטריקוט סטייק על האש מנגל בין הזמנים שף יוסי הבלין

 צבע אדום

art