מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה

ארוחת ערב ממכרת וטעימה בטירוף עם לחם שום משודרג ומוצלח בתוספת זיתים וגבינה צהובה, הנותנים ללחם את הטעם המיוחד והמקורי

חני לוין | מתכונים 6.12.2020 | 23:08

לחם שום עם זיתים וגבינה צהובה צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.

המצרכים ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה:

כוס מדידה חד פעמית קרה

לבצק:

  • 2 ק"ג קמח
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות שמרים
  • 2 כפות אורגנו
  • 1 קופסת טבעות זיתים ירוקים / שחורים
  • 3/4 כוס שמן
  • משפר אפיה - מומלץ
  • 7 כוסות מים חמים (לא רותחים)

לרוטב שום:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • צרור פיטרוזליה קצוצה
  • 4 שיני שום כתוש

אופן ההכנה ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה:

  1. בקערה הכנחיסו את כל המצרכחים לבצק לושו עד לקבלת בצק רך
  2. התפיחו במשך 30 דקות, לושו פעם שניה והתפיחו שוב במשך 30 דקות.
  3. חלקו את הבצק ל-4 כדורים
  4. רדדו ופתחו כל כדור לצורת עיגול
  5. חרצו את הבצק לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

הכנת רוטב שום:

  1. בקערה נפרדת ערבבו את כל המצרכים לרוטב.
  2. ומרחו על הבצק שחרצתם קוביות.
  3. בין החריצים בבצק הכניסו פרוסות גבינה צהובה מקופלות
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על - 180° למשך כ - 25 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום