מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה
ארוחת ערב ממכרת וטעימה בטירוף עם לחם שום משודרג ומוצלח בתוספת זיתים וגבינה צהובה, הנותנים ללחם את הטעם המיוחד והמקורי
חני לוין | מתכונים 6.12.2020 | 23:08
מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.
המצרכים ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה:
כוס מדידה חד פעמית קרה
לבצק:
- 2 ק"ג קמח
- 2 כפות מלח
- 4 כפות סוכר
- 3 כפות שמרים
- 2 כפות אורגנו
- 1 קופסת טבעות זיתים ירוקים / שחורים
- 3/4 כוס שמן
- משפר אפיה - מומלץ
- 7 כוסות מים חמים (לא רותחים)
לרוטב שום:
- 100 גרם חמאה מומסת
- צרור פיטרוזליה קצוצה
- 4 שיני שום כתוש
אופן ההכנה ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה:
- בקערה הכנחיסו את כל המצרכחים לבצק לושו עד לקבלת בצק רך
- התפיחו במשך 30 דקות, לושו פעם שניה והתפיחו שוב במשך 30 דקות.
- חלקו את הבצק ל-4 כדורים
- רדדו ופתחו כל כדור לצורת עיגול
- חרצו את הבצק לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
הכנת רוטב שום:
- בקערה נפרדת ערבבו את כל המצרכים לרוטב.
- ומרחו על הבצק שחרצתם קוביות.
- בין החריצים בבצק הכניסו פרוסות גבינה צהובה מקופלות
- הכניסו לתנור שחומם מראש על - 180° למשך כ - 25 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון