מתכון לעוגיות מגולגלות במילויים שונים

קינוח שתמיד הולך טוב עם כוס הקפה בבוקר, עוגיות תמרים מגולגלות מבצק פריך וטעים, במגוון של מילויים מוצלחים, מתאימות לכל אורח שיפתיע ונשמרות מצויין במקפיא

חני לוין | מתכונים 22.12.2020 | 10:00

עוגיות במילוי תמרים צילום: מיכל אלטהיים

מתכון לעוגיות מגולגלות במילויים שונים

זמן הכנה: 25 דקות. זמן איפה: 15 דקות.

המצרכים לעוגיות מגולגלות במילויים שונים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 100 גר' מרגרינה / חמאה
  • 1 כוס שמנת מתוקה/ ריצ'/ מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה

למילוי תמרים:

  • ממרח תמרים
  • קינמון
  • שברי אגוזים.

למילוי חלווה:

  • 1 כוס תחינה גולמית
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 2 סוכר וניל
  • 3/4 כוס קוקוס

לערבב הכל בקערה, עד לקבלת ממרח חלווה מתוק

למילוי לוטוס:

  • ממרח לוטוס
  • עוגיות לוטוס מפוררות

למילוי שוקולד:

  • ממרח שוקולד אהוב

אופן ההכנה לעוגיות מגולגלות במילוי תמרים

הכנת הבצק:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו לבצק אחיד, רך ונעים לעבודה.
  2. חלקו את הבצק ל4 ורדדו כל חלק על משטח מקומח למלבן ארוך.
  3. מרחו את המלית האהובה עליכם, גלגלו לרולדה דקה, וצרו סימני חיתוך לא עד הסוף.
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות עד להזהבה
  5. הוציאו מהתנור, צננו ופזרו אבקת סוכר.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: מיכל אלטהיים

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום