מתכון לפיתות ביתיות וקציצות כפתה

ארוחת צהרים מפנקת במיוחד עם פיתות נפתחות, ביתיות, מושלמות ורכות במיוחד, בתוספת 'קציצות כפתה' המגיעות מהמטבח הטוניסאי • הגישו בתוספת של סלט ירקות עסיסי וממרח חומוס, זלפו טחינה והארוחה מושלמת

חני לוין | מתכונים 26.1.2021 | 11:39

פיתות ביתיות וקציצות צילום: נועם זיגדון

מתכון לפיתות ביתיות וקציצות כפתה

זמן ההכנה: 50 דקות. זמן התפחה: 90 דקות. זמן אפיה: 7 דקות.

המצרכים לפיתות ביתיות וקציצות כפתה:

לפיתות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות חד פעמי חם מים פושרים

לקציצות כפתה:

  • 900 גרם חזה עוף חתוכים לקוביות קטנות.
  • צרור פטרוזליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 5 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 6 שיני שום כתוש
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים (מסוננים ומעוכים לפירה)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קינמון
  • מעט מרק עוף
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סולת
  • מלח

לציפוי:

  • קמח
  • ביצים + פפריקה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה לפיתות ביתיות וקציצות כפתה:

הכנת הפיתות:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו עד לקבלת בצק חלק.
  2. התפיחו במשך כשעה והורידו את האויר, הניחו להתפחה שניה לעוד 20 דקות,
  3. חלקו את הבצק ל-20 כדורים והתפיחו כרבע שעה.
  4. פזרו על משטח העבודה קמח
  5. רדדו את הכדורים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ והשאירו לתפיחה של כ-10 דקות
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 230° למשך 5-7 דקות, עד להשחמה.

הכנת הקציצות כפתה:

  1. בקערה ערבבו את כל המרכיבים לעיסה, הניחו בצד למשך כחצי שעה לספיגת נוזלים.
  2. קחו מעט מהעיסה וכדררו
  3. הטבילו בקמח ואחר כך בביצה טרופה עם פפריקה,
  4. חממו מחבת עם שמן עמוק וטגנו עד להשחמה משני הכיוונים

קרדיט: יפה זיגדון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום