מתכון לעוגיות מגולגלות שוקולד ואגוזים

עוגיות אהובות ומוצלחות מלאות שוקולד ובתוספת אגוזים קצוצים המוסיפים טעם מיוחד לעוגיות פריכות ונימוחות בפה, בפיזור של אבקת סוכר מלמעלה, לא תפסיקו לאכול

חני לוין | מתכונים 28.2.2021 | 21:55

עוגיות מגולגלות שוקולד ואגוזים צילום: יהודית ויטנרוב

מתכון לעוגיות מגולגלות שוקולד ואגוזים

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 5 דקות.

המצרכים לעוגיות מגולגלות שוקולד ואגוזים:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כפית שמרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 250 מ"ל מים פושרים

למילוי:

  • ממרח שוקולד
  • אגוזים קצוצים

אופן ההכנה לעוגיות מגולגלות שוקולד ואגוזים:

  1. בקערה הכניסו את הקמח, השמרים, המלח וערבבו היטב.
  2. הוסיפו את המים והשמן ולושו היטב במשך כ10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
  3. שמנו קערה והעבירו את הבצק עליה, התפיחו במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. חלקו את הבצק ל3, ורדדו כל חלק למלבן ארוך, מרחו ממרח שוקולד ופזרו אגוזים קצוצים, גלגלו לרולדה פרסו לפרוסות את הרולדה והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כ 5 דקות, עד להזהבה יפה.
  6. צננו ופזרו מלמעלה אבקת סוכרו הגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון.

מאת: יהודית וינטרוב.

קרדיט מתכון: אושרית אברג'ל

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום