מתכון למגוון של זיתים וירקות ברוטב עגבניות

צבעוני טעים וריחני: שילוב של זיתים ירוקים ושחורים המתבשלים בקוביות עגבנייה וגמבה אדומה בתוספת של ירק קצוץ המתובלים בטוב טעם ויוצרים יחדיו מנת תוספת משדרגת המשתלבת בכל סעודת חג

חני לוין | מתכונים 23.3.2021 | 11:12

מגוון של זיתים וירקות ברוטב עגבניות צילום: נועם זיגדון

מתכון למגוון של זיתים וירקות ברוטב עגבניות

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן בישול: 15 דקות.

המצרכים למגוון של זיתים וירקות ברוטב עגבניות:

  • 1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים
  • 1 קופסת זיתים שחורים מגולענים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • 5-6 שיני שום פרוסות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 1/2 צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כף מרק עוף
  • 1 כוס מים רותחים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה למגוון של זיתים וירקות ברוטב עגבניות:

  1. חממו סיר רחב עם השמן והוסיפו את העגבניות, הרסק והמים והביאו להשחמה יפה  
  2. הוסיפו את הגמבה והשום ובשלו במשך 5 דקות
  3. הוסיפו את הזיתים והתבלינים וערבבו היטב, הוסיפו את המים הרותחים והכוסברה, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו במשך 15 דקות וכבו את האש.

הגישו לצד אורז לבן ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום