מתכון לביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות

קלאסיקה מעוררת התפעלות ומנה מושלמת לכבוד שבת. נתח בשר משובח עטוף בפטריות ובצק עלים הנתונים למנה את הקריספיות המושלמת ומוסיפים יוקרה וטעם נפלא

חני לוין | מתכונים 9.12.2020 | 18:55

ביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות צילום: יגאל אמדדי

מתכון לביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן המתנה: 30 דקות. זמן אפיה: 30 דקות

המצרכים לביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות:

(6 מנות)

  • 800 גרם נתח סינטה (אפשר גם נתח פילה בקר)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילת בצק עלים מופשרת
  • 1 חלמון
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3 גבעולי תימין (מופרדים לעלים)
  • 1 כף אבקת מרק פטריות אסם גדושה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כפות חרדל דיז’ון גרגירים

אופן הכנה לביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות:

  1. תבלו את נתח הבשר במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
  2. צרבו את הנתח במחבת חמה מכל הצדדים.
  3. טגנו את הבצל והפטריות יחד ותבלו במלח, אבקת מרק פטריות, פלפל שחור ותימין, הניחו לתערובת להתקרר.
  4. רדדו מעט את בצק העלים בכדי שיהיה רחב וארוך מהנתח ויוכל לעטוף אותו.
  5. מרחו את החרדל על נתח הבשר בעזרת הידיים
  6. תערובת הבצל והפטריות פזרו במרכז הבצק והניחו מעליהם את נתח הבשר.
  7. סיגרו את מעטפת הבצק ודואגים שהתפר יהיה כלפי מטה.
  8. טרפו חלמון ביצה והברישו את הבצק.
  9. העבירו למקרר למשך– 30 דקות.
  10. הוציאו מהמקרר והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ - 30 דקות.
  11. הוציאו מהתנור וצננו מעט,
  12. לאחר הצטננות פרסו את המאפה לפרוסות בגודל 3 ס"מ והגישו

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום