מתכון לכרובית במילוי בשר בתנור

מתכון מקורי ומעניין במיוחד שייתן לכם קצת גיוון לשולחן השבת, כרובית במילוי של תערובת בשר עסיסית, בציפוי פריך ומושלם, עם מראה יוקרתי ומרשים

חני לוין | מתכונים 21.1.2021 | 18:29

כרובית במילוי בשר צילום: יגאל אמדדי

מתכון לכרובית במילוי בשר בתנור

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 60 דקות.

המצרכים לכרובית במילוי בשר בתנור:

1 כרובית

למילוי הבשר:

  • 350 גרם בשר בקר טחון
  • 2 שום קצוצות
  • 2 כפות אבקת מרק
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 בצל מגורר דק על פומפייה
  • 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • 1 כפית ראס אל-חנות
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1/2 כפית סומק
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית שאטה טחונה. (לא חובה)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קינמון

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מיונז
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית חוויג׳
  • 1/2 כוס פירורי לחם עם שומשום

אופן ההכנה לכרובית במילוי בשר בתנור:

  1. בסיר גדול חלטו את הכרובית בשלמותה עם מי מלח רותחים כ-5 דקות. סננו היטב וייבשו.
  2. (ניתן לחתוך באמצע לחלוט כחמש דקות ואז לפרוס לשלוש כמניפה)
  3. חממו תנור ל-180 מעלות.

הכנת מילוי הבשר:

  1. בקערה ערבבו את כל חומרי המלית. הפכו את הכרובית ומלאו אותה בתערובת הבשר תוך כדי דחיסה קלה בחללים הריקים בין הפרחים ובתחתית.
  2. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהתפרחת כלפי מעלה.
  3. לגירסה של המניפה מלאו בין השכבות/ הפרוסות היטב

ציפוי הכרובית:

  1. טרפו היטב את חומרי הציפוי עם ביצה והברישו את הכרובית. מומלץ למרוח היטב בעזרת הידיים על כל הכרובית.
  2. פזרו פירורי לחם עם שומשום בנדיבות. ועטפו את הכרובית בעזרת נייר אפיה ונייר כסף
  3. הכניסו לתנור למשך כשעה, לאחר כשעה הוציאו את נייר האפיה ונייר הכסף והכניסו לתנור ל10 דקות נוספות עד שמעטה הכרובית פריך וזהוב.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום