מתכון לאורז פרסי עם עדשים ומגוון עשבי תיבול

מנה מוצלחת, טעימה ומשביעה; אורז עם בצל מטוגן המשולב בעדשים ומגוון עשבי תיבול היוצרים יחדיו מנה מלאה בכל טוב וריח משובח ומעורר תיאבון

חני לוין | מתכונים 21.3.2021 | 18:51

אורז פרסי עם עדשים ומגוון עשבי תיבול צילום: יגאל אמדדי

מתכון לאורז פרסי עם עדשים ומגוון עשבי תיבול

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 60 דקות.

המצרכים לאורז פרסי עם עדשים ומגוון עשבי תיבול:

  • 2 כוסות עדשים
  • מעט שמן זית לטיגון
  • כורכום
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות אורז
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כוסות שמיר קצוץ
  • 1.5 כוסות פטרוזיליה
  • 1.5 כוסות כוסברה
  • 1/2 כוס נענע
  • 1/2כוס בצל ירוק ללא החלק הלבן. אפשר גם כרישה
  • 1 תפוח אדמה פרוס לפרוסות בגודל חצי ס״מ.

אופן ההכנה לאורז פרסי עם עדשים ומגוון עשבי תיבול:

  1. בשלו את העדשים חצי בישול, הוסיפו מלח, וסננו
  2. חממו סיר עם שמן זית וכורכום וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את העדשים ופלפל שחור וערבבו היטב
  3. בסיר הכניסו כמות מים (לא משנה כמה) והביאו לרתיחה, הוסיפו מלח ואורז, ובשלו את האורז חצי בישול במשך 15 דקות. האורז צריך להיות עדיין קצת קשה. וסננו את האורז במסננת גדולה.
  4. הוסיפו לאורז את העדשים עם הבצל המטוגן, ועשבי התיבול הקצוצים. וערבבו בעדינות.
  5. באותו סיר שהשלנו את האורז הוסיפו קצת מים, שמן זית וכורכום ומעל סדרו פרוסות תפוחי אדמה ומעל שפכו את תערובת האורז, כסו את הסיר במגבת נייר עבה ומעל את מכסה הסיר.
  6. בשלו על אש בינונית במשך 25 דקות, הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד חצי שעה עד שעה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום