מתכון לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות

ערב חנוכה ואתם מחפשים מתכון טוב לסופגניות ריבה אותנטיות ומוצלחות, קבלו מתכון טעים עם תוצאה מושלמת ורכות שאי אפשר לתאר • נסו ותתענגו על הטעם

חני לוין | מתכונים 7.12.2020 | 19:30

סופגנייה במילוי ריבה צילום: עדידוש

מתכון לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות

זמן הכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 90 דקות. זמן טיגון: 7 דקות.

המצרכים לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות:

לבצק:

  • 1/2 קילו קמח (500 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית ווניל
  • 1 כף ברנדי
  • 1 ליטר שמן לטיגון

למילוי וקישוט:

  • ריבת תות
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות:

  1. בקערה הכניסו את הקמח, השמרים, הסוכר המלח וערבבו.
  2. הוסיפו את השמן, הביצים, תמצית ווניל והמים, ולושו היטב עד לקבלת בצק אחיד
  3. הוסיפו את הברנדי ולושו עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק.
  4. התפיחו במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. קמחו משטח עבודה והניחו את הבצק עליו
  6. רדדו את הבצק לעובי בינוני וקירצו עיגולים בעזרת כוס או קורצן והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט, כסו במגבת והתפיחו במשך שעה
  7. חממו סיר עם שמן עמוק על אש בינונית (חשוב מאוד להקפיד בכדי שהסופגניה לא תשרף מבחוץ)
  8. הכניסו את העיגולים בזהירות כשהצד העליון נכנס פנימה ונוגע בשמן, טגנו משני הכיוונים עד להזהבה. להוציא על נייר סופג
  9. צרו חור בסופגניה ע"י עיפרון מלאו את הסופגניות בריבה ע"י שקית זילוף עם צנטר דק
  10. צננו את הסופגניות לגמרי ופזרו אבקת סוכר

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עדידוש אפיה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום