מתכון לעוגיות כעכים עראקיות

עוגיות כעכים מהמטבח העירקי עם שמרים וארומה מיוחדת של חוויז' לאפייה, עוגיות מלוחות וטעימות שלא תפסיקו לנשנש, הן מצוינות בהקפאה כך שתוכלו להכין כמות כפולה ולהקפיא לשעת הצורך

חני לוין | מתכונים 3.2.2021 | 18:38

עוגיות כעכים ערקיות צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגיות כעכים עראקיות

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 75 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.

המצרכים לעוגיות כעכים עראקיות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1-1/4 כוסות מים
  • 1-1/2 כפות שמרים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1-1/4 כוסות סוכר
  • 1-1/2 כפות חוואיג' לאפיה
  • 1 ביצה גדולה

 אופן ההכנה לעוגיות קעקע עראקיות:

  1. הכניסו את כל המצרכים לקערה ולושו היטב עד לקבלת לבצק רך ומעט דביק כסו את הקערה והתפיחו במשך 45 דקות
  2. חלקו את הבצק ל-20 כדורים והניחו ל 20 דקות התפחה
  3. גלגלו כל כדור לרצועה וחברו בקצוות לצורת טבעת.
  4. הניחו בתבנית להתפחה נוספת במשך 10 דקות
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° מעלות למשך 15 דקות או עד לקבלת צבע חום בהיר.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום