מתכון ללחמניות רכות במילוי טונה

ארוחת ערב עם לחמניות ברכות מטורפת שלא תפסיקו לאכול, משולבות בסלט טונה מיוחד וטעים המתבשל על האש ברוטב אדום, יוצרים יחדיו חלת פרח משמונה לחמניות נתלשות

חני לוין | מתכונים 16.2.2021 | 17:15

לחמניות רכות במילוי טונה צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחמניות רכות במילוי טונה

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן התפחה: 90 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים ללחמניות רכות במילוי טונה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 2 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 4-1/2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים

לסלט טונה:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 3 קופסאות טונה 
  • שמן של הטונה
  • 2 כפות רסק
  • פלפל חריף
  • 6 שיני שום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה ללחמניות רכות במילוי טונה:

הכנת הבצק:

  1. הכניסו בתחתית הקערה את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח לערבבו היטב
  2. הוסיפו מעל את יתרת הקמח, המלח, הביצים ויתרת המים, ולושו היטב, הוסיפו את השמן ולושו עד לקבלת בצק אחיד וטוב. הניחו בצד מכוסה להתפחה של 60 דקות. הורידו את האוויר והתפיחו שנית במשך 20 דקות.
  3. צרו 8 כדורים והניחו אותם בצורת פרח בתוך תבנית עגולה משומנת. התפיחו שוב במשך 15 דקות.

הכנת סלט טונה:

  1. חממו מחבת עם השמן של הטונה וטגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הרסק, המים, התבלינים והטונה ובשלו תוך כדי ערבוב תמידי במשך כ- 20 דקות.

הרכבת לחמניות טונה:

  1. בעזרת כוס זכוכית (הצד התחתון) צרו חור בתוך כל עיגול, והברישו בביצה מעורבבת בחצי כף מים, מלאו את החורים בסלט הטונה ופזרו מלמעלה שומשום/ קצח
  2. הכניסו לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום