מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז

ארוחת צהריים חדשה עם קציצות ברוטב עגבניות ואורז עגול, שיעשו לכם את הצהריים מגוונים יותר, הילדים לא יפסיקו לזלול, גם אלו הסרבניים באכילה

חני לוין | מתכונים 8.12.2020 | 12:55

קציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז צילום: יגאל אמדדי

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 20 דקות.

המצרכים לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז:

לרוטב:

  • 2.5 ליטר מים
  • 1/2 כוס שמן
  • רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול פרוס גס
  • 1/2 כוס אורז עגול
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1/4 ראש כרובית מפורקת ביד

לקציצות:

  • 1/4 קילו בשר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס פירורי לחם או מצה
  • 1 ביצה אחת גדולה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית טימין

תבלינים:

  • כמון
  • ראס אל חנות
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • פלפל שחור גרוס
  • אבקת מרק
  • זרעי כוסברה טחונים
  • מלח
  • מלח לימון
  • מעט סוכר
  • מעט שאטה חריפה טחונה לא חובה
  • מעט בהרט
  • חוויג׳

אופן ההכנה לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז:

לרוטב:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הכרובית והקישוא
  2. וטגנו עד להזהבה קלה, הוסיפו את המים הרסק והתבלינים והביאו לרתיחה
  3. הוסיפו מכל תבלין חצי כפית מלבד אבקת המרק והסוכר שמהם הוסיפו 2 כפות, ערבבו, הוסיפו את האורז והביאו לרתיחה.

הכנת הקציצות:

  1. ערבבו את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד, הוסיפו מכל תבלין חצי כפית וערבבו שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. צרו כדורים בגודל בינוני בידיים רוטבות והוסיפו לרוטב, הרתיחו כחמש דקות וערבבו כל הזמן שהאורז לא ידבק לתחתית
  3. הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד כעשרים דקות כאשר כל חמש דקות אתם מערבבים בעדינות בכדי שהאורז לא יידבק.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום