מתכון לכנאפה – שערות קדאיף במילוי גבינות

מתכון לקינוח אהוב וטעים של כנאפה – שערות קדאיף במילוי גבינות ובציפוי מושלם של פיסטוקים קצוצים, המוסיפים את הטעם המיוחד לכנאפה קריספית וטעימה

חני לוין | מתכונים 8.12.2020 | 19:05

כנאפה – שערות קדאיף במילוי גבינות צילום: נועם זיגדון

מתכון לכנאפה – שערות קדאיף במילוי גבינות

זמן הכנה: 15 דקות. זמן אפיה: 25-30 דקות.

המצרכים לכנאפה – שערות קדאיף במילוי גבינות:

מתאים לתבנית 28 או חד פעמית בנונית

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 250 חבילה איטריות קדאיף קצוצות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 250  גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם מוצרלה
  • חמאה רכה - לשימון התבנית 
  • 100 גרם פיסטוקים קצוצים - לקישוט

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3-4 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה לכנאפה – שערות קדאיף במילוי גבינות:

לכנאפה:

  1. שמנו את התבנית בחמאה
  2. ערבבו היטב את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת
  3. פזרו חצי מכמות השערות בתחתית התבנית והדקו היטב
  4. על  שערות הקדאיף מרחו את גבינת הריקוטה בצורה אחידה והשאירו 1 ס"מ בקצוות לגבינת מוצרלה.
  5. פזרו את גבינת המוצרלה מסביב, כסו את הגבינות בשארית השערות והדקו היטב
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 200° למשך כ 25-30 דקות עד להזהבה יפה
  7. הוציאו את הכנאפה מהתנור.

הכנת הסירופ:

  1. הכניסו לסיר קטן את כל המצרכים לסירופ ובשלו על אש גבוהה במשך 5 דקות
  2. את הסירופ שפכו על הכנאפה החמה, ומעל פזרו את הפיסטוקים ה גרוסים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום